Összefognak a Balaton exkluzív márkái

Kölcsönösen előnyös megállapodást kötött a Wia és a szántódi BalaLand, amellyel végső soron az elektromos hajósoknak kedveznek. A 2021 júliusában indult együttműködés lényege az, hogy az exkluzív karibi hangulatú hotel beach bárjában 10 százalék kedvezménnyel fogyaszthat mindenki, aki elektromos hajóval érkezik – természetesen az egész legénységgel és valamennyi utassal együtt.

Bár a megállapodást a Wia hajógyár kötötte a BalaLanddal, a kedvezmény nem korlátozódik csak a Wia-tulajdonosokra, hanem minden elektromos hajóval érkező igénybe veheti. Ugyanakkor a wiások a BalalLand vendégei külön ajándékként egy-egy pohár welcome drinkként felkínált proseccóra is.

„Ezzel a megállapodással is arra szeretnénk ösztönözni az elektromos hajók tulajdonosait, hogy minél hosszabb túrákra használják a hajójukat. Nagyszerű látni, hogy milyen világszínvonalú, valóban a legjobb yachclubok hangulatát idéző hely létesült Szántódon, a BalaLand remek célállomás egy kis kirándulásra. Ez pont olyan környezet, mint amilyen a szemeink előtt lebegett, amikor megálmodtuk a Balatonra szánt elektromos hajókat” – mondta el Viszkei András, a balatonfűzfői Wia hajógyár alapítója. A BalaLand és a Wia a Balaton két exkluzív luxusmárkája, együttműködésük kölcsönösen erősíti egymást – a legtöbbet azonban a hajótulajdonosok profitálnak belőle. Persze nem feltétlenül a 10 százalékos kedvezmény okán, hanem azért, mert valóban olyan környezetben pihenhetnek egy kicsit, és olyan elegáns miliőben láthatják hajójukat, ami hozza azt a nehezen megfogható fogalmat, amelyet úgy szoktak leírni, hogy „yachting-feeling”.