Champagne és mini anyahajó várta a közönséget a Wia standján a Balaton Boat Show-n

Hatalmas érdeklődés, minden korábbinál több látogató jellemezte az idei Balaton Boat Show-t – és különösen a Wia standját. Az idén egy újdonságot is bemutattunk a kenesei seregszemlén és első alkalommal volt jelen az elektromos hajókra való kiegészítők teljes kínálata a vizijátékok.hu kínálatából.

Évről-évre tapasztalható, hogy egyre nő az érdeklődés az elektromos hajók iránt, nem volt ez másként az idén sem a szeptember első hétvégéjén rendezett Balaton Boat Show-n. A Wia standja előtt valóságos kis turistacsoportok sorakoztak a hajókra való feljutásra várva. Ezúttal két 435-ös (egy Hard Top és egy Cabrio), valamint egy ütős színösszeállítású (fekete-bordó) 330-as és egy szürke-piros 365-ös ringatózott a kenesei kikötőben a Wia sátrával szemben. De nem csupán ezek vontak magukra nem kevés figyelmet az idei balatoni hajókiállításon, hanem az a két kisebb egység is, amely a balatonfűzfői gyár legújabb sorozata, a CC két változatát reprezentálták. Ezek az alig 7 méteres, hatalmas fedélzeti teret kínáló multifunkciós hajók egyaránt alkalmasak kedvtelési célú és professzionális felhasználásra is. Kevesebb, mint 14 millió forintos induló árával a CC nagyon versenyképes ajánlat a kisebb elektromos hajók között – ráadásul azon kevesek egyike, amelyet kezdettől fogva környezetbarát hajtással is terveztek. Az 5 kW-os változathoz még kishajóvezetői engedély sem szükséges, és a partmenti használatra, horgászatra, fürdőzésre ez is tökéletesen alkalmas élményhajó lehet. A „legizmosabb” verzió 40 kW-os motorral érkezik, annak végsebessége eléri a Balatonon még racionálisnak tekinthető 26-28 km/h-ás sebességhatárt is.

Szintén a Wia standján találkozhattak az érdeklődők a Lampuga jetboardok, a Lift eFoil foliboardok és a Scubajet hajtóművek teljes kínálatával is – méghozzá nem véletlenül. Ezek az elektromos hajtású vízi „játékszerek” a sebesség élményét adják a vízen, azt a „bulifaktort”, amelyet a nagyobb hajók felelős vezetése nem kínálhat a felhasználóknak. A nagyobb yachtok mellett a Wia CC is tökéletes „anyahajó” lehet ezekhez, hiszen fedélezét úgy alakítottuk ki, hogy kényelmesen elférjen rajta néhány ilyen eszköz, sőt, kifejezetten ezek számára készült tartókonzolok is rendelhetők a hajókhoz. (Az eszközökről bővebben itt tájékozódhatsz! www.vizijatekok.hu)

Szintén a kiállításhoz kapcsolódó hír, hogy együttműködési megállapodást kötött a Wia és a Champagne Palmer & Co. magyarországi importőre a Varros & Co. A megállapodás értelmében újabb stílusos kiegészítőkkel gyarapodik az elektromos jachtok felszerelése, hiszen valamennyi Wia-vásárló egy palack kiváló minőségű champagne-t, valamint egy pezsgőspohár-készletet és egy jeges vödröt is kap a hajójához. A két cég együttműködése kiterjed a kiállításokon való megjelenésekre is, így a például a Balaton Boat Show ideje a Wia jachtokkal ismerkedők is megízlelhetik a stílus és elegancia világát.

A Palmer & Co. számára egyébként nem ismeretlen a hajózás világa: a francia márka neve többek között például a 2020/21-es Vendée Globe-győztes Yannick Bestaven támogatójaként is ismerős lehet.